Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

NutriTorial 4 ‘Zo eet een baby’ nu online beschikbaar! Bekijk snel de video met Hugo Heymans: “Bij de geboorte ben je nog niet helemaal ‘af’”

27 december 2012

NutriTorial 4 ‘Zo eet een baby’ nu online beschikbaar!

 

Hugo Heymans: “Bij de geboorte ben je nog niet helemaal ‘af’

 

 

Hoe leert een baby eten? Dat is het onderwerp van alweer de vierde NutriTorial. Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Heymans, belicht op enthousiaste wijze het bijzondere proces van borstvoeding naar vast voedsel.

 

Een preview van de NutriTorial ‘Zo eet een baby’ bekijk je via: http://bit.ly/DHNNutritorial4. Inloggen is  niet nodig.

 

Een baby maakt in het eerste jaar een intensieve ontwikkeling door. Spijsvertering, motoriek, tanden en spieren ontwikkelen zich in een razendsnel tempo. Daarnaast optimaliseert de barrièrefunctie van de darm, waardoor de baby beschermd wordt tegen ziekteverwekkers en allergenen. Dit is allemaal nodig om uiteindelijk vast voedsel te kunnen eten. De eiwitten, koolhydraten en vetten uit de borstvoeding zijn essentieel voor deze groei en ontwikkeling. “Er is geen betere hoge rendementsketel in de handel dan de mens zelf”, aldus dr. Heymans. “90% van het vet dat een pasgeborene binnenkrijgt wordt opgenomen in het lichaam”. Aan het einde van het eerste levensjaar is het lichaamsgewicht verdrievoudigd en is het spijsverteringsstelsel klaar om  vast voedsel te verteren. Na een aantal maanden kan worden gestart met bijvoeding. Hierdoor kan het kind op een geleidelijke en leuke manier wennen aan verschillende smaken en consistenties van voedsel en vanaf ongeveer een jaar volwaardig mee-eten met de dagelijkse maaltijd.

 

Bekijk dus vooral de preview van de NutriTorial ‘Zo eet een baby’ op: http://bit.ly/DHNNutritorial4.

 

Met vriendelijke groet,

 

Rob Bergers (http://linkedin.com/in/robbergers)

 

NB Natuurlijk kan de volgende keer ook jouw product of dienst – mits vallend binnen de genoemde categorieën worden vermeld. Dit krijgt de aandacht van circa 35.000 bij de DHN communities aangesloten leden en organisaties. Indien hiervoor interesse bestaat kan een verzoek worden gestuurd naar partners@dutchhealthnetwork.nl