Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Nieuwe vacature – Gezocht coördinerend en specialistisch inspecteur somatische zorg bij de IGZ

19 september 2013

Actuele vacature aanbevolen door Dutch Health Network

 

Coördinerend en specialistisch inspecteur somatische zorg 

(Snel solliciteren! Ga direct naar: http://www.werkenvoornederland.nl)

 

Solliciteren button

De organisatie – Inspectie voor de Gezondheidszorg

Niemand twijfelt aan de noodzaak van een grondig toezicht op de gezondheidszorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zorgt daarvoor. Met veel gevoel voor mensen die van de zorg gebruikmaken én voor hen die er in werken. Met een scherp oog voor de kwaliteit. Verantwoordelijk werk, soms zwaar, maar altijd inspirerend. Vaak ook in het brandpunt van de actualiteit.

 

Het is de opdracht van de IGZ om ervoor te zorgen dat alle patiënten zich met vertrouwen kunnen wenden tot de zorgaanbieders. Immers alle patiënten hebben recht op veilige, effectieve en patiëntgerichte zorg. Een eervolle taak, van groot maatschappelijk belang. De IGZ houdt toezicht op vier domeinen: publieke en geestelijke gezondheidszorg, curatieve zorg, verpleging en chronische zorg en medische producten. Ze handhaaft 25 wetten en grijpt zo nodig in. Kwaliteitsverbetering van de zorg, het terugdringen van risico’s: daar gaat het om.

 

De IGZ doet er alles aan om haar medewerkers zo goed als mogelijk voor deze taak toe te rusten. Door te investeren in opleidingen, in arbeidsvoorwaarden en in ontplooiingskansen. Maar ook door de organisatie, processen en werkwijze te moderniseren en aan te passen aan veranderingen in de samenleving.

 

Bij de IGZ werken momenteel ongeveer 500 medewerkers. De IGZ heeft haar hoofdkantoor in Utrecht en regionale kantoren in Zwolle, Amsterdam, ’s-Hertogenbosch en Den Haag.

 

IGZ logo

 

Meer informatie over de afdeling – Programma Specialistische somatische zorg

 

Het programma Specialistische somatische zorg beslaat een breed toezichtveld dat verder reikt dan alleen de zorg in ziekenhuizen. Onder invloed van marktwerking wordt specialistische zorg steeds vaker verleend in zelfstandige behandelcentra, particuliere klinieken, categorale instellingen en door vrijgevestigde medisch specialisten. Ons belangrijkste speerpunt is patiëntveiligheid, een thema dat steeds meer ingeburgerd raakt in het veld van de gezondheidszorg. Een vraagstuk ook dat de afgelopen jaren leidde tot de ontwikkeling van vele richtlijnen en veldnormen die de inspectie in staat stellen het toezicht steeds meer vanuit gedragen toetsingskaders uit te voeren en dat uiteindelijk ook leidt tot het kunnen inzetten van meer handhavende maatregelen.

 

Belangrijk in het werk van het programma Specialistische somatische zorg is het behandelen van meldingen over calamiteiten, het toetsen van de calamiteitenanalyses van ziekenhuizen en het uitvoeren van eigen inspectieonderzoek daarnaar. Daarbij is het belang van het perspectief van de patiënt en andere betrokkenen nadrukkelijk in beeld. Het toezicht richt zich ook op de grootste risico’s in de patiëntveiligheid. Dus toetsen we ziekenhuizen op kritische en dus risicovolle processen, zoals de aanwezigheid en werking van een veiligheidsmanagementsysteem (VMS), het operatief proces, SEH, IC-zorg en de kwaliteit van de verpleegkundige processen. Verder werken we aan de doorontwikkeling van indicatoren voor ziekenhuizen en particuliere klinieken, het ontwikkelen van datasets, het toezicht op verschillende aspecten van medicatieveiligheid en aan de mate waarin proactief wordt gewerkt aan veiligheidsvraagstukken. Bijvoorbeeld bij de implementatie van en het werken met medische technologie of nieuwe technieken.

 

Functieomschrijving

U werkt voor het landelijk georganiseerde programma Specialistische somatische zorg en houdt toezicht op basis van relevante wet- en regelgeving, zoals de Kwaliteitswet, de Wet BIG en de beroepsnormen.

 

Als coördinerend en specialistisch inspecteur bent u breed inzetbaar op het gebied van de specialistische somatische zorg. Vanuit die rol bent u ook aanspreekbaar op mogelijke consequenties van politiek-gevoelige toezichtonderzoeken. U signaleert problemen rond de veiligheid en de kwaliteit van de zorg. Ook levert u bijdragen op beleids- en onderzoeksgebieden en aan de ontwikkeling van normen en technieken voor het houden van toezicht. Op basis van specialistische kennis en ruime ervaring verricht u inspecties bij diverse instellingen die werkzaam zijn op het gebied van de specialistische somatische zorg. U legt uw bevindingen vast in heldere rapportages.

 

Functie-eisen

 • U heeft academisch niveau.
 • U heeft aantoonbare werkervaring als medisch specialist of ruime ervaring als bestuurder in de (ziekenhuis)zorg.
 • U heeft aantoonbare belangstelling voor de organisatie en de kwaliteit van de gezondheidszorg.
 • Uit ervaring weet u hoe de maatschappelijke en politieke verhoudingen op het terrein van de gezondheidszorg liggen en u heeft gevoel voor zowel de ontwikkelingen binnen organisaties als in het politieke en maatschappelijke veld.
 • U kunt omgaan met publicitaire gevoeligheden, realiseert zich de impact die inspectiebeslissingen hebben en kunt hier strategisch mee omgaan.
 • U werkt constructief en verbindend met in- en externe partijen samen. Tegelijkertijd heeft u een kritische en onafhankelijke opstelling.
 • U staat stevig in uw schoenen, straalt gezag uit en kunt partijen bij elkaar brengen.
 • Uw functioneren wordt gekenmerkt door een projectmatige aanpak op basis van goede analyses.
 • Ook onder moeilijke omstandigheden blijft u professioneel oordelen en handelen; u bent accuraat en stressbestendig.
 • U heeft een praktische probleemoplossende instelling, neemt initiatief en bent doortastend en resultaatgericht.
 • U heeft gedegen kennis van onderzoeksmethoden en -technieken.
 • U kunt goed samenwerken binnen een multidisciplinair team en heeft uitstekende sociale vaardigheden.
 • U kunt werken met moderne ICT-hulpmiddelen.
 • U kunt een oordeel vormen, heeft visie en bent u bewust van uw omgeving.
 • U kunt plannen en organiseren.
 • U heeft durf, weet wat samenbindend leiderschap is en kunt innovatief handelen.

 

Arbeidsvoorwaarden

 
Salarisniveau schaal 14
Minimum salaris € 4200 bruto per maand
Maximum salaris € 6138 bruto per maand
 Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Salarisomschrijving Uw salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring.
Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

U volgt een jaar lang, voor één dag per week, de interne opleiding tot coördinerend/specialistisch inspecteur. Daarnaast zijn er ruime scholingsmogelijkheden.

Naast het salaris en vakantiegeld kunt u rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Tevens hebt u een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van uw arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Solliciteren button

 

Bijzonderheden

 • Een functiegericht assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De functie van coördinerend en specialistisch inspecteur is een senior functie.
 • De functie maakt deel uit van de functiefamilie Toezicht in het Functiegebouw Rijk. Kijk op www.functiegebouwrijksoverheid.nl voor het volledige functieprofiel.

 

Informeren en solliciteren

 

Solliciteren button

 

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met mw. Marjo Ligthart, programmadirecteur 06 – 15 03 57 44.

 

Meer informatie over de sollicitatieprocedure kan worden verkregen bij de afdeling Werving & Selectie via 030 – 233 8601 of via een e-mail naar vacatures@igz.nl

 

Rijksoverheidlogo2

 

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan onze website door naar jouw relaties.

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare

 

Volg DHN op Twitter

DHN Webshops

Miljoenen artikelen

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief