Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Kennisdeling: “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder”. Zie 6e NutriTorial !

22 februari 2013

Emeritus hoogleraar en kinderarts dr. Hugo Heymans: “Herhaald aanbieden is de sleutel tot ontwikkeling van smaak”

 

Vanaf 4 maanden kan gestart worden met aanbieden van vaster voedsel. Kinderen moeten 5 tot 10 keer met een nieuwe smaak of structuur in contact komen voordat ze het herkennen en waarderen. Hierbij geldt: jong geleerd is oud gedaan. De basis voor smaakontwikkeling wordt echter al gelegd in de baarmoeder. Hier komt het kind via het vruchtwater in contact met sporen van het voedsel van de moeder.

 

Bekijk de 6e NutriTorial “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder” (http://bit.ly/DHNnutritorial6). Inloggen is niet nodig.

 

Smaakontwikkeling

“Wat je leert als klein kind heeft effect voor de ontwikkeling op langere termijn”, aldus dr. Heymans. Vanaf 4 maanden kan gestart worden met introductie van vaster voeding. Hierdoor is er voldoende tijd om het kind geleidelijk te laten wennen aan nieuwe smaken en structuren. Smaken waar je als zuigeling kennis mee maakt, blijk je op latere leeftijd beter te accepteren. Dit gaat niet vanzelf. Kinderen moeten 5 tot 10 keer met een voedingsmiddel in contact komen voordat ze een nieuwe structuur of smaak gaan waarderen. Het advies aan ouders is om geen stampij te maken, maar een kind zonder dwang en spelenderwijs te leren eten. Zo kan een kind ervaren dat eten een gezellige en sociale ervaring is.

 

Zwangerschap

Smaakontwikkeling start al tijdens de zwangerschap. Vanaf het eerste zwangerschapstrimester zijn er smaakpapillen zichtbaar en start de ontwikkeling van smaak. Via het vruchtwater komt het kind namelijk dagelijks in contact met sporen uit de voeding van de moeder. Toch heeft ieder kind bij geboorte de voorkeur voor zoet en zout en een natuurlijke afkeer van bitter en zuur.

 

De 6e NutriTorial “Smaakontwikkeling kind start al in de baarmoeder” kun je bekijken via de link: http://bit.ly/DHNnutritorial6). Inloggen is niet nodig.

 

_________________________________________________________

 

MEDIASERVICES

Voor een mediacampagne voor jouw vacature, opleiding, evenement, product of dienst kun je natuurlijk altijd gerust Dutch Health Network Services inschakelen. Voor nadere informatie kan een mail gestuurd worden naar informatie@dutchhealthnetwork.nl of raadpleeg de website www.dutchhealthnetwork.nl

 

En volg het Dutch Health Network ook actief op onderstaande Social Media platformen ( klik op betreffende icoon):

 

linkedinFacebook icon Twitter iconGoogle icon  Pinterest icon YouTubeSlideshare icon