Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Goed gevoed zijn tijdens de zwangerschap is ongelofelijk belangrijk. Zie 5e NutriTorial !

7 februari 2013

Dr. Hugo Heymans: “Goed gevoed zijn tijdens de zwangerschap is ongelofelijk belangrijk”

 

Zwangeren volgen voedingsadviezen lang niet altijd op. Slecht 40% neemt de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur en 45% suppleert de voorgeschreven vitamine D. Dit is zorgwekkend. Want de voedingstoestand van de moeder tijdens de zwangerschap is medebepalend voor de gezondheid van het kind op latere leeftijd.

 

Bekijk de vijfde NutriTorial ‘Voedingsbehoeften zwangeren’ (http://bit.ly/DHNnutritorial5). Inloggen is niet nodig.

 

Tekort

Het is tijdens de zwangerschap ontzettend belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Van foliumzuur is bekend dat suppletie 4 weken voor en 8 weken tijdens de zwangerschap de kans op een kind met een neurale buis defect met 50-60% vermindert. Ook van vitamine D tekort zijn gezondheidsconsequenties op het ongeboren kind bekend, zoals voorhoogde kans op infecties. Toch heeft 5-10% van de vrouwen in Nederland een tekort aan vitamine D. Bij vrouwen met een donkere huidskleur is dit zelfs 50%. Dit brengt onnodige risico’s met zich mee.

 

Advies

Het is dus van groot belang dat zwangere vrouwen tijdig begrijpbare voedingsadviezen krijgen van medische- en gezondheidsprofessionals. De preconceptie poli, zoals in Rotterdam, is volgens dr. Hugo Heymans dan ook een fantastisch idee. “Want preconceptioneel begonnen is meer dan het halve werk voor de gezondheid van het kind”.

 

Welk onderwerp wil jij terugzien in een NutriTorial? Stuur jouw idee naar scholing@nutricia.com. De eerste vijf reacties winnen het boek Mensenkinderen! van Steven Pont. Ook maak je kans om bij de opnames van de NutriTorials aanwezig te zijn.

 

De vijfde NutriTorial ‘Voedingsbehoeften zwangeren’ kun je bekijken via de link: http://bit.ly/DHNnutritorial5). Inloggen is niet nodig.

 

MEDIASERVICES

Voor een mediacampagne voor jouw vacature, opleiding, evenement, product of dienst kun je natuurlijk altijd gerust Dutch Health Network Services inschakelen. Voor nadere informatie kan een mail gestuurd worden naar informatie@dutchhealthnetwork.nl of raadpleeg de website www.dutchhealthnetwork.nl

 

En volg het Dutch Health Network ook actief op onderstaande Social Media platformen ( klik op betreffende icoon):

 

linkedinFacebook icon Twitter iconGoogle icon  Pinterest icon YouTubeSlideshare icon