Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Wat kan uit het basispakket van de zorgverzekering volgens de Nederlandse burgers. Ga naar DHN website.

22 oktober 2013

De minister van VWS heeft iedereen in Nederland opgeroepen om mee te denken over wat er uit het basispakket kan. Ruim 2.500 mensen hebben gereageerd. 20% van de meldingen ging over het basispakket.

 

Basispakket inventarisatie 2013 infographic-buitenhof

 

Dit is de Top 5 !

 

1. Vruchtbaarheid, zwangerschap en bevalling

De meeste suggesties gingen over vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen (zoals ivf), zwangerschap en bevalling. Veel mensen zeggen er geen gebruik van te maken. Daarom willen ze er niet aan meebetalen. Kinderen krijgen is – anders dan ziek worden – een keuze, vinden zij.

 

Op dit moment vergoedt het basispakket 3 ivf-behandelingen. Ook kraamzorg behoort tot het basispakket. De kosten daarvoor zouden volgens veel mensen voor eigen rekening moeten komen. Anderen geven aan dat het aantal ivf-behandelingen omlaag kan. Maar er zijn ook mensen die deze zorg juist wel in het pakket willen.

 

2. Alternatieve zorg

Alternatieve zorg zit op dit moment niet in het basispakket. Veel mensen zijn van mening dat er meer samenwerking tussen de gewone zorg en alternatieve zorg moet komen. En dat het basispakket de alternatieve zorg dan ook zou moeten vergoeden.

 

Er zijn ook suggesties om alternatieve zorg juist helemaal niet te vergoeden. Sommigen vinden dat het ook niet in de aanvullende verzekering zou moeten zitten.

 

3. Preventie (ziektes voorkomen)

Veel suggesties gaan over preventie (ziektes voorkomen). Het basispakket vergoedt op dit moment maximaal 3 behandeluren dieetadvies. Ook het stoppen-met-rokenprogramma zit sinds januari 2013 weer in het basispakket. Veel mensen vinden dat dieetadvies en hulp bij stoppen met roken uit het basispakket moeten. Maar sommigen willen juist meer van dit soort zorg in het basispakket. Volgens hen voorkom je daarmee dat mensen later ziek worden. En dat zou kosten besparen.

 

4. Levensstijl

Op dit moment krijgt iedereen de zorg die hij nodig heeft vergoed uit het basispakket. Er wordt niet gekeken waardoor je ziek bent geworden. Veel mensen vinden dat ziektes niet vergoed moeten worden, als die te maken hebben met je levensstijl. Bijvoorbeeld door roken, overgewicht, overmatig drankgebruik of het beoefenen van een extreme sport.

 

5. Keuzevrijheid basispakket

Veel mensen willen een kleiner basispakket, dat alleen het hoogst nodige vergoedt. En veel van hen willen ook een pakket op maat. Dus per doelgroep en eventueel naar eigen keuze. Relatief veel mensen willen een ander basispakket voor jongeren dan voor ouderen. Ze willen de vergoedingen uit het basispakket die alleen voor kinderen gelden. Zoals de tandarts. Dat geldt ook voor zorg rond vruchtbaarheid en bevalling. Deze mensen denken dat de zorg voor hen goedkoper wordt, als er een pakket op maat komt.

 

Basiverzekering 2 infographic-buitenhof-overig

Overige suggesties voor de zorg. Deze gaan vooral over:

 

Doelmatigheid: efficiëntie van de zorg

Een deel van de suggesties gaat over hoe de zorg effectiever en efficiënter kan. Veel genoemde onderwerpen zijn ‘inzicht in zorgkosten’ en ‘gepast gebruik van zorg’.

 

Verspilling in de zorg

Er kwamen ook meldingen binnen over verspilling van genees- en hulpmiddelen. In mei 2013 ging het Meldpunt Verspilling in de Zorg van start. Het ministerie van VWS gaat met alle betrokken partijen bekijken welke verbeteringen mogelijk zijn.

 

Systeem: over de organisatie van de zorg

Veel mensen maken zich zorgen over marktwerking in de zorg. Zij vinden dat zorgverzekeraars te veel macht hebben. En dat zij geen winst zouden mogen maken. De Nederlandse Zorgautoriteit houdt in de gaten of de zorgverzekeraars hun werk wel goed doen.

 

Arbeidsmarkt

Er zijn ook veel suggesties binnengekomen over topinkomens en loon voor medisch specialisten.

 

Eigen risico en eigen bijdragen

Er zijn veel ideeën over het verplicht eigen risico in de zorg en over eigen bijdragen. Zoals een eigen bijdrage voor verblijf in het ziekenhuis. Er komt ook nog een onderzoek naar de zorg die mensen daadwerkelijk gebruikten na die verhoging van het eigen risico.

 

 

Bron: http://www.rijksoverheid.nl

 

Rijksoverheidlogo2

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan onze website door naar jouw relaties.

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Zie onderstaande links. Velen zijn je al voorgegaan.

 

 

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Volg DHN op Twitter


DHN Webshops

Cadeauwinkel

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief