Nieuws in de mediaJaarverslagen Zorg

Powered by WP BannerizeVolg DHN op Sociale Media


Volg Dutch Health Network natuurlijk op alle Sociale Media.

Speciale e-learning voor ouderen- en gehandicaptenzorg

14 april 2020

Tandenpoetsen levensgevaarlijk door Corona

 

In de ouderen- en gehandicaptenzorg is het heel normaal dat zorgverleners de tanden (helpen) poetsen van hun cliënten. Maar omdat het Coronavirus verspreidt via virusdruppels die vrijkomen bij hoesten, niezen en dus ook tandenpoetsen, is dat een potentieel levensgevaarlijke activiteit. Zorgprofessionals kunnen dus beter op veilige afstand blijven als zorgvragers hun tandenpoetsen.

 

 

Door verschillende partijen worden richtlijnen gemaakt hoe te handelen bij het Coronavirus zoals bijvoorbeeld het RIVM, het Landelijk Centrum Infectiepreventie, Vilans en VGN. Maar deze informatie staat versnipperd en is vaak geschreven in lastig zorgjargon.

 

Daarom heeft een deskundig team met onder meer aankomend artsen van E-learning Made Easy een e-learning ontwikkeld waarin de officiële richtlijnen worden vertaald naar de praktijk van de ouderen- en gehandicaptenzorg.

 

 

De e-learning is 100% is gericht op het Coronavirus en hoe medewerkers besmetting van zorgvragers en zichzelf kunnen voorkomen.

 

 

“Het is een compleet nieuwe e-learning die door het team van E-learning Made Easy onlangs is gemaakt. Met aandacht voor algemene maatregels, isolatieverpleging, persoonlijke beschermingsmiddelen en welzijnsaspecten,“ vertelt Hedwig Schlötjes-Belle, oprichter van E-learning Made Easy.

 

 

 

De e-learning is geschreven in begrijpelijke taal. Hij is speciaal gemaakt voor iedereen die met ouderen en gehandicapten werkt. De lesstof blijft toegankelijk voor cursist ook na het halen van de toets.

 

 


 

Archief DHN berichten

 

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize