Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

NZa stelt prestaties en tarieven basis GGZ vast. Download het verantwoordingsdocument

19 augustus 2013

Zorgaanbieders en de zorgverzekeraars kunnen de nieuwe tarieven gebruiken voor de zorginkoop voor 2014.

 

De NZa heeft prestaties en tarieven voor de generalistische basis GGZ (basis GGZ) voor 2014 vastgesteld. Mensen die last hebben van een stoornis voor wie behandeling in de specialistische GGZ te zwaar en te duur is, kunnen voortaan terecht in de basis GGZ. Met de prestaties die de NZa heeft vastgesteld kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars zorgcontracten voor 2014 sluiten.

 

ggz

 

Download het verantwoordingsdocument met deze link: http://www.nza.nl

 

Basis GGZ biedt patiënten meer mogelijkheden

Op dit moment krijgen patiënten vanuit het basispakket maximaal vijf consulten bij een eerstelijns psycholoog vergoed. Als dit niet genoeg is komen mensen snel in de specialistische zorg terecht. Door het invoeren van de basis GGZ kan een aanzienlijk deel van de patiënten die nu in de gespecialiseerde GGZ wordt geholpen naar de basis GGZ. In plaats van de vijf consulten biedt de basis GGZ vijf prestaties, waarvan vier zorgprestaties elk een heel behandelingstraject omvatten van intake tot ontslag. De zorgvraag van de patiënt staat hier centraal. Dat kan gaan om het aantal consulten, maar ook om de combinatie van contact en e-health. Voor elke prestatie geldt één maximumtarief. De NZa heeft een vijfde prestatie vastgesteld die bestemd is voor twee specifieke situaties. De eerste situatie is dat patiënten in 2013 met een behandeling zijn gestart, waarvan er nog een consult in 2014 valt. In de tweede situatie gaat het om patiënten die naar de basis GGZ zijn verwezen en terugkomen bij de huisarts, omdat er geen stoornis is. Deze patiënten zouden in 2014 meteen hun hele eigen risico moeten betalen, omdat in de basis GGZ integrale tarieven gelden. De vijfde prestatie voorkomt dat. Deze situaties zullen in de loop van 2014 minder voorkomen, omdat het aantal  overgangssituaties afneemt en het verwijzen steeds meer aansluit bij de nieuwe situatie. De prestatie geldt tot 2015 en de NZa monitort zorgvuldig of er vaak gebruik van wordt gemaakt.

 

Verwijzing huisarts

De huisarts krijgt een cruciale rol in de basis GGZ. Die verwijst mensen naar de basis GGZ of de gespecialiseerde GGZ. Om huisartsen hierin te ondersteunen is al eerder de regeling POH-GGZ (praktijkondersteuners GGZ) verruimd. Huisartsen kunnen de inzet van de praktijkondersteuners verdubbelen van 4,5 naar 9 uur per week.

 

Declareren en controleren

Op de nota voor basis GGZ staat straks wie de behandelaars zijn en hoeveel tijd zij hebben besteed aan directe en indirecte patiëntgebonden zorg. Zo kunnen zorgverzekeraars de declaraties beter controleren.

 

Voor het volledige bericht van de NZa, ga dan naar: http://www.nza.nl/publicaties/nieuws

 

NZa groot

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Zie onderstaande links. Velen zijn je al voorgegaan.

 

 

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan onze website door naar jouw relaties.

 

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Volg DHN op Twitter


DHN Webshops

Cadeauwinkel

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief