Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize

Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Jij komt toch ook naar de Masterclass “De wijk in” en “Invoering Jeugdwet” van Arcon !

15 maart 2014

De rol van zorg en welzijn professionals in wijkteam en sociale teams wordt steeds belangrijker? En bij het vormgeven van het nieuwe jeugdstelsel is de inbreng van ouders en cliënten onmisbaar. 

 

Leer in een Masterclass van Arcon hoe je dit kunt aanpakken!

 

Dit is de snelle link voor meer informatie over alle Arcon Masterclasses: http://www.arcon.nl.

 

De transities (Jeugdzorg, AWBZ, Participatiewet) leiden ertoe dat gemeenten verantwoordelijk worden voor een groot deel van het sociale domein. De verbinding tussen de verschillende transities en betrokken organisaties wordt gezocht in het integraal werken in de wijk. Veel gemeenten kiezen ervoor om daarbij te gaan werken met een of meerdere sociale wijkteams.

 

Maar waarom kiezen veel gemeenten voor sociale wijkteams? En wat zijn sociale wijkteams eigenlijk? Welke keuzes worden gemaakt en hoe worden de teams gepositioneerd? Welke varianten worden onderscheiden en wat zijn alternatieven voor sociale wijkteams?

 

Tijdens de masterclass krijg je antwoord op bovenstaande vragen en wordt expliciet gekeken welke rol zorg- en welzijnsaanbieders kunnen spelen in sociale wijkteams.

 

Daarnaast geeft Lex Meiberg een ‘kijkje in de keuken’ vanuit de praktijk van sociale wijkteams. Lex Meiberg is procesmanager van wijkzorgteams in Enschede geweest en mede-initiatiefnemer van de wijkcoach-aanpak in de wijk Velve- Lindenhof in die stad; de voorloper van sociale wijkteams. Hij is nu teamleider van Buurtcoach Deventer en is betrokken bij de opzet van de sociale wijkteams daar. Hij heeft veel ervaring in de multiproblem-aanpak en integrale samenwerking in het Sociaal Domein, recent in onder andere Almelo, Deventer, Zutphen en Raalte.

 

De Masterclass “De wijk in” wordt gegeven door Marlou Sommer en Eline Pool (beiden adviseur/projectleider bij Arcon) op donderdag 17 april, de Fermerie (Deventer), 9.15 – 12.30 (inclusief lunch).

 

Inschrijven button

 

Wij streven naar interactieve Masterclasses, waarbij deelnemers voldoende mogelijkheden hebben om kennis op te halen en te delen.

 

Arcon Marlou Sommer Arcon Eline Pool Arcon Nicole Schrijver

 

Tijdens de Masterclass Invoering “Jeugdwet” bespreken Nicole Schrijver en Marlou Sommer, beiden adviseur/projectleider bij Arcon) hoe opvoeders en cliënten betrokken kunnen worden bij de transitie en transformatie. Welke mogelijkheden bestaan er? En wat zijn lessen die wij uit de praktijk hebben geleerd? Tevens zal een ervaringsdeskundige haar/zijn verhaal uit de jeugdzorg vertellen en aangeven wat cliënten belangrijk vinden.

 

De Masterclass “Invoering Jeugdwet is op donderdag 20 maart 2014, Urbana (Zwolle), 9.15 – 13.00 uur (inclusief Lunch) en wordt gegeven door Nicole Schrijver en Marlou Sommer.

 

Inschrijven button

 

Doelgroep

Bestuurders, managers, teamleiders, casemanagers, begeleiders, (wijk) verpleegkundigen, verzorgenden.

 

Kosten Masterclass

De kosten van de Arcon Masterclass bedragen € 145,– per persoon per masterclass, inclusief lunch. Voor deelnemers, die werken bij een instelling die is aangesloten bij WGV Zorg en Welzijn en leden van Dutch Health Network (DHN), wordt een korting gegeven van € 25,– per masterclass. Hieronder kun je je inschrijven. Kruis wel even aan dat je gebruik wilt maken van de DHN korting.

 

Werksessie transities zorg en welzijn

Verder start Arcon in mei twee zeer interessante werksessies voor uitvoerenden binnen zorg en welzijn.

WMO

  1. Welzijn in transitie (dit is de link voor informatie: http://arcon.nl/welzijnintransitie en hier kun je je inschrijven http://arcon.nl).
  2. Wmo en geluksgericht werken (dit is de link naar http://arcon.nl/welzijnintransitie en hier kun je je inschrijven http://arcon.nl).

 

De kosten bedragen per werksessie € 125 (met € 25 korting DHN leden en WGV leden).

 

Inschrijven button

 

 

In company Masterclasses 

Naast de bovenstaande Masterclasses kunnen we voor u een ‘in company’ Masterclass organiseren. U kunt daarvoor contact opnemen met Anne ten Vergert: atenvergert@arcon.nl.

 

12-daagse post-hbo “Strategisch Vrijwilligersmanagement” (1e leergang start in maart en 2e leergang in november 2014)

 

De inbreng bij uw organisatie van vrijwilligers vraagt om strategische keuzes en een aanpak die past bij de inzet van deze bijzondere groep medewerkers. Arcon is er van overtuigd  dat goed functionerend personeel, dus ook vrijwilligers, het verschil kunnen maken in organisaties.

 

Daarom start Arcon in maart en november 2014 in samenwerking met Saxion een 12-daagse post-hbo “Strategisch Vrijwilligersmanagement”. In deze nieuwe cursus leert u strategische keuzes te maken over de inzet van vrijwilligers door middel van een heldere visie welke u in de cursus ontwikkeld. Deze keuzes zet u om in een concreet plan van aanpak voor úw organisatie. Nieuwsgierig naar de cursus? Lees de brochure.

 

DHN leden krijgen 5% korting op de kosten van de 12 daagse post-hbo opleiding. Vermeld bij de bijzonderheden: Dutch Health Network korting en/of geef aan dat je aangesloten bent bij de WGV Zorg en Welzijn.

 

SAxion

 

Vindt u 12 dagen te lang of wilt u een tipje van sluier? Kom dan in ieder geval naar de masterclasses en/of werkssessies. Meer informatie over de masterclass kijk op: http://www.arcon.nl.

 

Ook in 2014 organiseert Arcon weer een serie masterclasses en werksessies. Uiteenlopende aspecten van samenwerking tussen vrijwilligers en professional staan hierbij centraal. Kijk voor meer informatie op: http://www.arcon.nl.

 

Logo Arcon in kleur (2)

 

________________________________________________________________

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Velen zijn je al voorgegaan. Ook kun je je opgeven voor de DHN nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief

 

Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://bit.ly/DHNnieuwsbrief.

 

 

Wil je kans op een baan. Schrijf je dan in met je CV op de externe vacaturebank van Nationale Vacaturebank. Klik hiervoor op onderstaande afbeelding of gebruik de link: http://bit.ly/DHNvacaturebankNL.

 

NationaleVacaturebank.nl

 

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties. En bezoek ook eens onze webshop winkel bij Bol.com via de link: http://bit.ly/Bol-com-webshop.

 

________________________________________________________________

 

 

 

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Volg DHN op Twitter


DHN Webshops

Cadeauwinkel

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief