Nieuws in de mediaJaarverslagen Zorg

Powered by WP BannerizeVolg DHN op Sociale Media


Volg Dutch Health Network natuurlijk op alle Sociale Media.

Hoe meet u cliëntentevredenheid? Volg 3 oktober training organiseren en leiden van spiegelgesprekken

7 september 2019

Hoe tevreden zijn uw cliënten ? Wat kan uw organisatie hier nog van leren. Voelt de cliënt zich wel persoonlijk gehoord bij uw instelling?

 

Leer door een trainingsdag te volgen van de Quasir Academy hoe u meer aanknopingspunten kunt krijgen om uw dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op de wens en verwachting van uw cliënt?

 

Een spiegelgesprek is een heel effectieve, indringende en onafhankelijke methode om meer en objectiever zicht te krijgen op wat uw klanten belangrijk vinden.

 

Deze training is speciaal bedoeld voor klachtenfunctionarissen, kwaliteitsfunctionarissen, zorgmedewerkers, beleidsadviseurs en managers die (willen gaan) werken met deze vorm van klantenfeedback.

 

Doel van de training:
Iedere zorgaanbieder in Nederland hecht waarde aan de kwaliteit van zorg en dienstverlening. Goede kwaliteit leidt tot tevreden zorgmedewerkers die trots zijn op hun organisatie en vooral tot tevreden zorggebruikers, wat weer leidt tot een positiever imago van de organisatie.

 

In een spiegelgesprek zijn, onder leiding van een neutrale gespreksleider, zorggebruikers en/of mantelzorgers aan het woord.  Hun verhaal staat centraal. Wat vinden zij van de zorg-/dienstverlening? Wat zijn hun ervaringen? Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat zijn hun wensen en verwachtingen? Wat voor adviezen hebben zij voor de zorgverleners? Medewerkers zijn als luisteraar aanwezig. De doelstelling van het gesprek is dat de zorgmedewerkers werkelijk tijd en gelegenheid hebben om de feedback van cliënten te horen. Luisteren om te horen en niet luisteren om te reageren.

 

Wat komt er in de training aan bod?

  • Het hoe en wat van spiegelgesprekken, de toepasbaarheid, de valkuilen;
  • De organisatie van het spiegelgesprek. Met behulp van een handboek wordt het spiegelgesprek voorbereid en vormgegeven;
  • De rol van de voorzitter;
  • Gesprekstechnieken: het leiden van een groepsgesprek,  luisteren/ samenvatten/ doorvragen, omgaan met emoties, komen tot adviezen;
  • De follow-up: wat te doen met de uitkomsten van het spiegelgesprek (plan van aanpak);
  • U krijgt een draaiboek mee voor het organiseren van een spiegelgesprek.

 

Meer informatie:
De 1 daagse training “het organiseren en leiden van spiegelgesprekken” wordt door de Quasir Academy georganiseerd op 3 oktober in Almere. (het volledige trainingsprogramma is terug te vinden op de website van Quasir)

 

U kunt HIER meer informatie over o.a. de inhoud van deze training, de leervormen en doelen en het bijbehorende tarief terugvinden. (bij interesse kunt u zich daar direct van een plaats verzekeren via dit aanmeldingsformulier.

 

NB Leden van de Vereniging van Klachtenfunctionarissen in Instellingen voor Gezondheidszorg (VKIG) en Leden van de Vereniging voor Klachtrecht (VvK) ontvangen op de trainingen van de Quasir Academy korting!

 

Deze training kan natuurlijk ook voor uw organisatie incompany worden georganiseerd. Neem voor een passende offerte telefonisch contact op met Quasir via dit contactformulier.


 

Archief DHN berichten

 

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize