Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Bekijk video Tafel van Vijf – Mantelzorgers delen ervaringen met staatssecretaris Van Rijn

27 juni 2013

 

Mantelzorgers en zorgvrijwilligers hebben onlangs in Utrecht hun ervaringen gedeeld met staatssecretaris Martin van Rijn (VWS). De staatssecretaris is benieuwd naar hun verhalen, omdat mantelzorg een grote rol zal spelen in zijn hervormingen van de langdurige zorg. ‘Mantelzorgers en zorgvrijwilligers zijn cruciaal voor het goed functioneren van de zorg’, aldus Van Rijn.

 

‘Ik zal nooit van mensen vragen om professionele zorg over te nemen. Wat ik wél zal vragen is meer voor elkaar doen, meer naar elkaar omzien en meer voor elkaar betekenen. En deze mensen weten waar ze het over hebben. Met hetgeen ik vandaag gehoord heb, kan ik aan de slag om de ondersteuning van mantelzorgers en zorgvrijwilligers te verbeteren’.

 

‘de Tafel van Vijf’ stond in Utrecht. Aan tafel zat mantelzorger Henriëtte Verweij, zorgvrijwilliger Corrie de Gier, Ilse Nederend, (consulent Stichting Samenleving Lopik), vrijwillig coördinator Yvon van Rhoon en Ina de Korte, wethouder sociale zaken van de gemeente Lopik. Aan tafel werd gesproken over ondersteuning bij langer thuis wonen, mantelzorg in een instelling en het verlichten van het werk van mantelzorgers en zorgvrijwilligers.

 

Met ‘de tafel van Vijf’ trekt de staatssecretaris door Nederland, op zoek naar de verhalen van zorgvrijwilligers, tips van mantelzorgers en inzichten van zorgprofessionals. Aan het eind van elke bijeenkomst schrijven de deelnemers hun wens of zorg op het tafelblad. Zo ontstaat een tafel met uiteindelijk zestig wensen en zorgen. Die gaat mee naar Den Haag!

 

Kijk hier voor een impressie: http://bit.ly/10mKwan

 

 

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Volg DHN op Twitter


DHN Webshops

Cadeauwinkel

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief