Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Regionale zorgverzekeraars controleren zorgnota’s het beste. Grote zorgverzekeraars lopen achter!

27 februari 2014

Grote verschillen tussen zorgverzekeraars in de fraudebestrijding en materiële controles

 

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onlangs haar eindrapportage uitgebracht over de rechtmatige uitvoering van de Zorgverzekeringswet door de zorgverzekeraars over het boekjaar 2012 .

 

Goed is dat voor het eerst zowel de goed als slecht presterende zorgverzekeraars bij naam en toenaam worden vermeld.

 

Drie regionale zorgverzekeraars (DSW, Zorg en Zekerheid en De Friesland) controleren zorgnota’s het beste. Dit concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit in haar onderzoek naar de rechtmatige uitvoering van de zorgverzekeringswet over het jaar 2012. Andere zorgverzekeraars moeten de zorgnota’s beter controleren, oordeelt de zorgautoriteit.

 

NZa tabel MC 2012

 

Zo is te zien blijken er grote verschillen te bestaan in de mate waarin zorgverzekeraars werk maken van fraudebestrijding. De NZa treft maatregelen bij de zorgverzekeraars die de zorgrekeningen nog onvoldoende controleren. Dit kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen zijn of informatieverzoeken: de verzekeraars moeten dan een paar keer per jaar laten zien hoe zij de controles hebben verbeterd.

 

Download hier het volledige onderzoeksrapport via de link: http://www.nza.nl.

 

Onderzoek

 

Minstens driekwart van de consumenten heeft behoefte aan informatie over de financiële kant van de zorg. Het gaat dan bijvoorbeeld om de inhoud van het verzekerde pakket, de tarieven, en de relatie met de ontvangen zorg, het eigen risico en de eigen bijdragen en het gecontracteerde zorgaanbod.

 

Opvallend is dat uit het onderzoek onder consumenten blijkt dat zij  informatie willen over de financiële kant van de zorg, maar dat zij hier nog weinig naar zoeken. Als zij wél informatie opvragen dan doen zij dat meestal bij hun zorgverzekeraar. Consumenten geven aan dat zij nog niet vaak informatie zoeken omdat zij erop vertrouwen ‘dat het wel goed zit’. Dit vertrouwen in informatie is heel belangrijk en mag niet beschaamd worden, vindt de NZa. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zorgaanbieders en zorgverzekeraars, waar de NZa toezicht op houdt.

 

De NZa werkt in het toezicht op deze financiële verantwoordingsdocumenten samen met de Autoriteit Financiële markten, die accountants kan aanspreken als dat nodig is.  In 2014 krijgt de NZa meer capaciteit om toezicht te houden op de fraudebestrijding en de controles van zorgdeclaraties door zorgverzekeraars.

 

Download hier het volledige nieuwsbericht: nza.nl.

 

Auteur: Nederlandse Zorgautoriteit

Bron: nza.nl

 

logo NZa

 

________________________________________________________________

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Velen zijn je al voorgegaan. Ook kun je je opgeven voor de DHN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://bit.ly/DHNnieuwsbrief.

 

 

Wil je kans op een baan. Schrijf je dan in met je CV op de externe vacaturebank van Nationale Vacaturebank. Klik hiervoor op onderstaande afbeelding of gebruik de link: http://bit.ly/DHNvacaturebankNL.

 

NationaleVacaturebank.nl

 

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties. En bezoek ook eens onze webshop winkel bij Bol.com via de link: http://bit.ly/Bol-com-webshop.

 

________________________________________________________________

 

 

 

Volg DHN op Twitter

DHN Webshops

Miljoenen artikelen

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief