Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Minister Schippers neemt maatregelen rondom puur esthetische cosmetische ingrepen, de zogenaamde ‘mooi-maak-industrie’

21 oktober 2013

Minister Schippers stelt eisen aan cosmetische sector

 

Doel is mensen beter te informeren over mogelijke risico’s van deze ingrepen, ze beter te beschermen tegen onverantwoorde risico’s en het verhogen van de kwaliteit van behandelaren. Ook wil de minister dat er een leeftijdsnorm gaat gelden van 18 jaar zodat cosmetische ingrepen zonder medische noodzaak niet meer mogen worden uitgevoerd bij minderjarigen.

 

Normen kwaliteit en opleiding

In de cosmetische sector bestaat een grote diversiteit aan behandelaren van plastisch chirurg, oogartsen en basisartsen tot huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Voor de cosmetische sector bestaan nog onvoldoende kaders wanneer iemand bekwaam is voor een bepaalde behandeling. De veiligheid in de sector moet verbeterd worden en daar horen heldere veldnormen bij. Minister Schippers verwacht van partijen in de sector dat ze hier verantwoordelijkheid in nemen. Minister Schippers financiert de ontwikkeling van scholingsmodules voor bepaalde cosmetische ingrepen. De Nederlandse Stichting voor Esthetische Geneeskunde (NSEG) gaat hiermee aan de slag.

 

Cosmetische ingrepen 2

 

Aanpassing Wet BIG

Het is niet duidelijk of de Wet BIG van toepassing is op alle cosmetische ingrepen. De wet heeft als doel te beschermen tegen ondeskundig handelen. Bepaalde handelingen in de cosmetische sector, zoals het injecteren van een rimpelvuller, lijken sterk op die in de gezondheidszorg. Maar ze hebben geen gezondheidsdoel. Daarmee is het strikt genomen geen zorg. Minister Schippers wil dat er geen twijfel over bestaat dat bepaalde risicovolle handelingen alleen door bevoegden mogen worden verricht. Ze zal de Wet BIG dan ook aanpassen. Handelingen als het injecteren van fillers en mogelijk ook laseren mogen dan alleen nog  door bevoegden  worden uitgevoerd. Eind dit jaar zal de minister de Tweede Kamer hier nader over informeren.

 

Bron: http://www.rijksoverheid.nl

 

Rijksoverheidlogo2

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan onze website door naar jouw relaties.

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Zie onderstaande links. Velen zijn je al voorgegaan.

 

 

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Volg DHN op Twitter


DHN Webshops

Cadeauwinkel

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief