Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Minister Edith Schippers (Sport) neemt initiatief tot het oprichten van een landelijk sportnetwerk.

15 oktober 2013

Schippers zet nationaal sportnetwerk op

 

Doelstelling is om Nederland als sportland – top- en breedtesport – op een hoger niveau te brengen. Aanleiding voor Schippers is dat zij constateert dat er veel goede initiatieven in sport zijn, maar dat die verbrokkeld en weinig zichtbaar zijn. Het nieuwe netwerk vult het gat op dat met het verdwijnen van Olympisch Vuur is ontstaan. Olympisch Vuur was echter teveel gericht op het binnenhalen van de Olympische Spelen, wat de bevordering van het sporten zelf enigszins onderbelichtte. Met het nieuwe sportnetwerk richt Schippers zich zowel erop om Nederlanders aan het sporten te krijgen (breedtesport) als om de prestaties (topsport) te verhogen. Schippers maakt dit vanmiddag bekend als zij in Groesbeek een sportaccommodatie (Plureyn Werkenrode) voor sporters met een handicap opent.

 

Schippers wil in het netwerk de krachten bundelen van topsporters, bedrijfsleven, organisaties als NOC*NSF, VNG, wethouders sport, Vereniging Sport en Gemeenten,  Gehandicaptensport, onderwijs, Veilig Sport Klimaat etcetera. De organisatie van het nieuwe netwerk krijgt een licht karakter, het gaat er om dat goede initiatieven bekend worden en slim en snel navolging kunnen krijgen.

 

Schippers zal als sportminister zelf voorzitter van het netwerk worden: “Nederland scoort als sportland al jaren hoog. Dat wil ik verder doorzetten. Ik kan dat niet alleen, vandaar dat we met dit netwerk het beste wat we hebben willen combineren. We smelten alles samen tot goud. En dan heb ik het over de deelnemersmedaille van een buurtsporttoernooi, als over de gouden plakken in Rio de Janeiro in 2016.”

 

Schippers wees erop dat ondanks de crisis en de bezuinigingen het sportbudget op rijksniveau overeind is gehouden. Er gaan tientallen miljoenen naar passend sport- en beweegaanbod voor iedereen, als naar ‘uitblinken in de sport’: topsportprogramma’s, topsportevenementen en stipendiumregelingen voor  topsporters. Het budget voor sport staat bij veel gemeenten wel onder druk, dus het is nu geboden om de krachten te bundelen en ondernemerschap te tonen.

 

Bron: http://www.rijksoverheid.nl

 

Rijksoverheidlogo2

NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan onze website door naar jouw relaties.

 

Volg Dutch Health Network natuurlijk  ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Zie onderstaande links. Velen zijn je al voorgegaan.

 

 

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Volg DHN op Twitter


DHN Webshops

Cadeauwinkel

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief