Adsense Links -1 –

Powered by WP Bannerize

Nieuws in de mediaJaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize

Adsense Links -2 –

Powered by WP BannerizeVolg DHN op Sociale Media


Volg Dutch Health Network natuurlijk op alle Sociale Media.

Adsense Midden voor nieuws

Powered by WP Bannerize

Opleiding calamiteitenonderzoeker – een must voor zowel huidige als toekomstige calamiteitenonderzoekers of voorzitters en leden van calamiteitencommissies

28 juni 2017

De eerstvolgende 4 daagse opleiding van de Quasir Academy start op 2 oktober 2017.

 

Als klachtenfunctionaris, adviseur kwaliteit en veiligheid of als zorgprofessional bent u betrokken bij calamiteitenonderzoek in de zorg, als onderzoeker of als voorzitter van de calamiteitencommissie.

 

Een calamiteit maakt veel indruk op iedereen die betrokken was en onderzoek vraagt dan ook om zorgvuldigheid, objectiviteit en deskundigheid om recht te doen aan de betrokkenen. De opleiding tot calamiteitenonderzoeker biedt u de mogelijkheid om zich te bekwamen in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Theoretische kennis en oefenen van vaardigheden komen beiden uitvoerig aan bod.

 

Naast het kunnen toepassen van gangbare analyse methodieken vanuit PRISMA en SIRE, is kennis van Human Factors van grote toegevoegde waarde. Deze opleiding gaat daarom ook dieper in op wat er allemaal van invloed is op de menselijke mogelijkheden en beperkingen. Hoe kunnen fouten ontstaan ondanks bekwame medewerkers en goede protocollen?

 

In deze opleiding kunt u vaardigheden zoals het interviewen van betrokkenen en het uitvoeren van een analyse oefenen. U ervaart dat calamiteitenonderzoek meer is dan een reconstructie van wat er gebeurd is. Tijdens de verschillende stappen in het onderzoek naar de oorzaken die hebben geleid tot een calamiteit, kunt u uiteenlopende vragen en uitdagingen tegenkomen. Tijdens de opleiding wordt hier nader op ingegaan en dilemma’s uit de praktijk worden besproken met collega’s uit het veld.

 

Hier kunt u de brochure downloaden.

 

Bij interesse kan contact worden opgenomen met Quasir via het contactformulier, dit zowel voor in-company trainingen als een groepstraining.

 

Doel en resultaat:
Na afloop van deze opleiding weet u hoe u als onderzoeker of voorzitter een onafhankelijk calamiteitenonderzoek dient uit te voeren.

 

  • U kunt de verschillende stappen van een calamiteitenonderzoek benoemen en kent de eisen die gesteld worden aan een calamiteitenonderzoek.
  • U bent in staat om als onafhankelijk onderzoeker in een zorgvuldig samengesteld onderzoeksteam op effectieve wijze informatie te verzamelen, onder andere middels interviews.
  • Op basis van de feitelijke reconstructie kunt u met behulp van verschillende analyse technieken en inzichten uit de Human Factors komen tot heldere conclusies en aanbevelingen voor verbetermaatregelen.
  • U weet hoe u op basis van de uitgevoerde stappen een gedegen rapportage moet schrijven.
  • U kunt emoties en andere dilemma’s herkennen, benoemen en ermee omgaan.

 

Studiebelasting en cursusdata:
Uw tijdsbesteding bedraagt 4 trainingsdagen en 2-3 uur voorbereiding voor elke opleidingsdag. Hierbij komen de volgende elementen aan de orde:

  • Kennis van kaders en stappen in calamiteitenonderzoek
  • Kennis en oefening van verschillende analysemethoden
  • Persoonlijke vaardigheden
  • Human Factors
  • Verdieping van de lesstof middels bespreken eigen ervaringen, vragen en dilemma’s uit de praktijk

 

Data modules CO3

Module 1 –> maandag 2 oktober 2017
Module 2 –> maandag 9 oktober 2017
Module 3 –> dinsdag 31 oktober 2017
Module 4 –> maandag 6 novemb 2017

 

Programma:
De eerste dag maakt u kennis met het proces van calamiteitenonderzoek en welke stappen hierin nodig zijn. Op dag twee staan uw persoonlijke vaardigheden en competenties centraal, zoals onafhankelijkheid, interviewtechnieken en omgaan met lastige situaties. De derde dag worden analyse technieken samen met kennis van Human Factors uitgewerkt en geoefend, en leert u conclusies en aanbevelingen voor verbetermaatregelen te formuleren. Dag 4 staat in het teken van het schijven van een rapportage, het afronden van een calamiteitenonderzoek en het samen bespreken van dilemma’s uit de praktijk.

 

Kosten:
€ 1.995,00 (excl. BTW | prijs vanaf leergang CO3).

 

Trainingslocatie: Van der Valk te Leusden

 

Kies voor Quasir
Deze opleiding past goed in het opleidingenaanbod van Quasir. Net zoals bij onze opleiding tot klachtenfunctionaris staat ook in deze opleiding onafhankelijkheid centraal. De opleiding wordt gegeven door professionele trainers van Quasir, die zelf ook werkzaam zijn of zijn geweest in het veld van calamiteitenonderzoek in de zorg.

 

Aanmelden voor een opleiding of telefonisch opleidingsadvies:

Gebruik dit aanmeldingsformulier op de website van Quasir.

 

Meer informatie:
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Quasir? Neem dan contact met ons op.


		


 

Adsense Rechts – 1 –

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

 

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize