Adsense Links -1 –

Powered by WP Bannerize

Nieuws in de mediaJaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize

Adsense Links -2 –

Powered by WP BannerizeVolg DHN op Sociale Media


Volg Dutch Health Network natuurlijk op alle Sociale Media.

Adsense Midden voor nieuws

Powered by WP Bannerize

Meld u aan voor het Symposium ‘Op weg naar eHealth voor iedereen’

17 januari 2017

Op weg naar eHealth voor iederéén! & prijsuitreiking
‘Het beste idee voor een zorg- of gezondheidsapp, geschikt voor iedereen’

 

 

 

Symposium ‘Op weg naar eHealth voor iedereen’, met lunch
Donderdag 26 januari | 11.30-15.00 uur |CABFAB(Caballero Fabriek), Saturnusstraat 60, 2516 AH Den Haag

 

Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

 

 

Pharos Expertisecentrum wil de komende jaren samen met haar partners en eHealth-gebruikers stevig inzetten op de ontwikkeling en aanpassing van eHealth-toepassingen met betrokkenheid van gebruikersgroepen. Op die manier wordt eHealth toegankelijk voor iedereen; ook voor mensen met moeite met lezen en schrijven of beperkte gezondheidsvaardigheden! Deze middag gaan we in gesprek met eHealth-ontwikkelaars, zorgprofessionals en laaggeletterden:

 

  • Wat vinden mensen die moeite hebben met lezen en schrijven belangrijk in de ontwikkeling van apps zodat zij de geboden informatie goed kunnen begrijpen en toepassen?
  • Hoe kan eHealth professionals in preventie en zorg ondersteunen bij een effectiever aanbod?
  • Hoe zorgen we ervoor dat het vanzelfsprekend wordt dat we gebruikers vanaf het begin betrekken bij de ontwikkeling van eHealth?

 

Prijsuitreiking, innovatiemarkt en mini-workshops

Ook maakt Pharos de winnaar bekend van ‘Het beste idee voor een zorg- of gezondheidsapp die geschikt is voor iedereen’. Directeur-generaal Volksgezondheid van VWS Angelique Berg reikt de prijs ter waarde van 10.000 euro uit aan één van de drie genomineerden. Op de innovatiemarkt brengen diverse organisaties hun idee voor de beste app onder de aandacht en zijn eHealth-ontwikkelaars, ict-specialisten, innovatoren, zorgprofessionals en gebruikersgroepen aanwezig. Ook zijn er mini-workshops met praktische tips en tools.

 

Achtergrond
eHealth is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg: we maken een afspraak via internet met de huisarts, gebruiken een app om onze conditie te verbeteren, hebben online overleg met een hulpverlener of we volgen een digitaal zelfhulpprogramma. Een mooie ontwikkeling die nieuwe mogelijkheden biedt. Een groot deel van de bestaande eHealth-toepassingen is echter niet toegankelijk voor iedereen. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben, begrijpen of vinden de informatie op websites en apps vaak niet. Terwijl eHealth hét middel kan zijn om ook deze mensen te voorzien van belangrijke informatie over preventie, zorg en gezondheid zoals sporten, bewegen, gezonde voeding en opvoeding.

De inzet van eHealth kan bijdragen aan de kwaliteit, effectiviteit en toegankelijkheid van preventie en zorg. En kan tegelijkertijd zelfmanagement versterken.

 

Symposium ‘Op weg naar eHealth voor iedereen’, met lunch
Donderdag 26 januari | 11.30-15.00 uur |CABFAB,(Caballero Fabriek), Saturnusstraat 60, 2516 AH Den Haag

 

Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

 


CABFAB (Caballero Fabriek) is een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw voor innovatieve, creatieve en culturele bedrijven www.cabfab.nl

Dit symposium is een initiatief van Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen.

 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joyce van Horn, senior communicatieadviseur, j.horn@pharos.nl, 06 837 189 23

 

Bent u nieuwsgierig geworden?

 

Meer informatie

 

 

 


 

Adsense Rechts – 1 –

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

 

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize