Nieuws in de mediaJaarverslagen Zorg

Powered by WP BannerizeVolg DHN op Sociale Media


Volg Dutch Health Network natuurlijk op alle Sociale Media.

Kom 17 mei naar het symposium Groen, Geluk & Gastvrijheid in de Langdurige Zorg

4 februari 2022

Niet alles van waarde is meetbaar. Met name daar, waar het om gaat en dat, wat ertoe doet, vaak niet. Maar wat we niet kunnen meten, mag niet worden vergeten!

 

INSPIRATIE – INFORMATIE – MOTIVATIE

 

Ten aanzien van Groen, Geluk en Gastvrijheid in de breedste zin van het woord, in de langdurige zorg.

 

Ons zorgstelsel staat bol van de systemen, protocollen, wetten, voorschriften en regels. Deze moeten cliënten, mantelzorgers/verwanten, cliëntenraden, zorgverleners en alle andere belanghebbenden bij de zorg, dienen. Maar vaak lijkt het wel andersom te zijn en knelt het! Zorgverleners, mantelzorgers en cliëntenraden willen juist gráág bijdragen aan het geluk en welzijn van mensen.

 

Cliëntenraden kunnen (moeten) aansturen op het geluk en het welzijn van cliënten/bewoners en zij kunnen hier daadwerkelijke invloed op uitoefenen.

 

Op 1 juni 2020 is de nieuwe Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz 2018) van kracht gegaan. Deze wet geeft met name cliëntenraden in de langdurige zorg Instemmingsrecht op alle zaken die voor cliënten/bewoners van belang zijn en die effect hebben op hun levens. Ook wordt in de wet Inspraak voor cliënten/verwanten geregeld.

 

Symposium Groen, Geluk & Gastvrijheid in de langdurige zorg

 

Maar hoe maak je het verschil? Wat zijn die onderwerpen die van belang zijn en effect hebben op de kwaliteit van levens? Daar gaat dit symposium over.

 

Daarom organiseert de NCZ samen met de partners Netwerkgids Nederland, idverde en Parc Broekhuizen dit symposium.

 

Meer informatie

 

Je bent van harte welkom!

 


 

Archief DHN berichten

 

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize