Adsense Links (boven)

Powered by WP Bannerize

Volg DHN op Sociale Media

Jaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize


Advertenties DHN Partners en Nieuwsberichten


DHN Businessdeals

Businessdeal

Powered by WP Bannerize

Vierkant Links (adverteren)

Powered by WP Bannerize

Uw advertentie hier

Powered by WP Bannerize

Jouw Banner of Promotie op Dutch Health Network ? Klik op onderstaande button !

Volg DHN natuurlijk op Twitter

Opleiding tot calamiteitenonderzoeker en (onafhankelijk) voorzitter calamiteitencommissie

29 september 2016

Lees hier meer over de nieuwste opleiding voor de Zorg en Welzijn van de Quasir Academy.

 

Als adviseur kwaliteit en veiligheid of als zorgprofessional bent u betrokken bij calamiteitenonderzoek in de zorg, als onderzoeker of als voorzitter van de calamiteitencommissie.

 

Voor het uitvoeren van een calamiteitenonderzoek dient u zich allereerst te bekwamen in het onafhankelijk en zorgvuldig analyseren van (ernstige) incidenten. Naast het kunnen toepassen van gangbare analyse methodieken vanuit PRISMA en SIRE, is kennis van Human Factors van grote toegevoegde waarde. Wat is er allemaal van invloed op de menselijke mogelijkheden en beperkingen, hoe ontstaan fouten?

 

In deze opleiding kunt u vaardigheden zoals het interviewen van betrokkenen en het uitvoeren van een analyse oefenen. Dilemma’s uit de praktijk worden besproken met collega’s uit het veld.

 

Bij interesse kan contact worden opgenomen met Quasir via het contactformulier, dit zowel voor in-company trainingen als een groepstraining.

 

Meer informatie

 

Doel en resultaat:
Na afloop van deze opleiding weet u hoe u als onderzoeker of voorzitter een onafhankelijk calamiteitenonderzoek dient uit te voeren.

  • U kunt de verschillende stappen van een calamiteitenonderzoek benoemen en kent de eisen die gesteld worden aan een calamiteitenonderzoek.
  • U bent in staat om als onafhankelijk onderzoeker in een zorgvuldig samengesteld onderzoeksteam op effectieve wijze informatie te verzamelen, onder andere middels interviews.
  • Op basis van de feitelijke reconstructie kunt u met behulp van verschillende analyse technieken en inzichten uit de Human Factors komen tot heldere conclusies en aanbevelingen voor verbetermaatregelen.
  • U weet hoe u op basis van de uitgevoerde stappen een gedegen rapportage moet schrijven.
  • U kunt emoties en andere dilemma’s herkennen, benoemen en ermee omgaan.

 

Praktische informatie
Meer informatie over de werkwijze, de modules, en praktische zaken over deze nieuwe opleiding van de Quasir Academy kunt u terugvinden op: http://bit.ly/opleiding-calamiteitenonderzoeker

 

Aarzel vooral niet om hierover vandaag nog telefonisch met Quasir contact op te nemen voor een telefonisch studieadvies of een andere vraag (zie het contactformulier op www.quasir.nl).

 
Abonnementdiensten
Quasir heeft verder nog een aantal aantrekkelijke abonnementsvormen op het gebied van klachtenbemiddeling, klachtenmanagement en/of calamiteitenonderzoek. Ga hiervoor naar: http://bit.ly/Abonnementen-Quasir.

 

 

Quasir

 

Volg DHN op Twitter

DHN Webshops

Miljoenen artikelen

Adsense Vierkant Rechts

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

Bol rechts 250-250

Powered by WP Bannerize

Boekentips

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Maak gebruik van onderstaand gratis aanbod

DHN Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize

Inschrijven voor de DHN Nieuwsbrief