Adsense Links -1 –

Powered by WP Bannerize

Nieuws in de mediaJaarverslagen Zorg

Powered by WP Bannerize

Adsense Links -2 –

Powered by WP BannerizeVolg DHN op Sociale Media


Volg Dutch Health Network natuurlijk op alle Sociale Media.

Adsense Midden voor nieuws

Powered by WP Bannerize

Bent u klaar voor het klachtrecht nieuwe stijl? Kom 26 mei naar het congres waar u alles leert over de nieuwe wetgeving!

19 april 2016

De Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg is door de Eerste Kamer goedgekeurd. Op 26 mei 2016 organiseert de Stichting Kwaliteitsverbetering Gezondheidszorg in Nieuwegein een congres om u te informeren over wat deze nieuwe wet voor u gaat betekenen.

 

Het volledige programma kunt u snel bekijken via de link: http://bit.ly/SKG-congres

 

De Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) geeft de patiënt recht op informatie over de prestaties van zorgaanbieders. Medische fouten moeten voortaan aan de patiënt worden gemeld. Verder regelt de Wkggz de aanstelling van een eigen klachtenfunctionaris voor iedere zorginstelling.

 

Doel van het congres:
Het doel van het congres op 26 mei is om klachtencommissies, cliëntenraden, bestuurders en andere belanghebbenden te informeren over de actuele wijzigingen en gevolgen van de nieuwe Klachtwet.

 

Eerst de feiten:
Prof. Dr. Martin Buijsen, hoogleraar Gezondheidsrecht in Rotterdam geeft u in de eerste presentatie de feiten: wat staat er nu precies in die Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de gezondheidszorg? Vanuit zijn expertise licht Professor Buijsen de achterliggende gedachten van de wet toe en plaatst een aantal kanttekeningen.

 

Wat wordt de positie van de klachtenfunctionaris?
In de tweede presentatie gaat Drs. Marijke Levelink van Quasir, het expertisecentrum voor klachten in zorg en welzijn, in op de veranderde positie van de klachtenfunctionaris. De centrale vraag is: hoe vult een organisatie de onafhankelijkheid van deze klachtenfunctionaris in?

 

De nieuwe klachtwet: instellingen en patiënten. Wat moet er geregeld worden?
Eric Verkaar, lid directieberaad van Zorgbelang Gelderland / Utrecht, buigt zich vervolgens over de implementatie en de praktische gevolgen van de Wkkgz. Wat moet er volgens patiëntenorganisaties geregeld worden ten aanzien van klachten en geschillen? Is de angst voor claims terecht? Hoe bereiden  partijen zich voor op de implementatie in 2017?

 

Afsluitende discussie:
De middag wordt afgesloten met een discussie onder leiding van dagvoorzitter Victor Deconinck. Daarnaast is er uitgebreid ruimte om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en te netwerken.

 

Schrijf u nu in!
We nodigen cliëntenraden, klachtencommissies, bestuurders en beleidsmedewerkers uit de zorgsector, patiënten- en cliëntenorganisaties, gezondheidscentra, huisartsen en apothekers en alle andere geïnteresseerden nadrukkelijk uit om deel te nemen aan dit congres. Deelname kost € 295,- per persoon (incl. btw). Het aantal plaatsen is beperkt. Ga hiervoor snel naar: http://bit.ly/SKG-inschrijven-congres

 

Praktische informatie:
Congres Klachtrecht Nieuwe Stijl
Georganiseerd door de Stichting Kwaliteitsverbetering Gezondheidszorg

 

Donderdag 26 mei 2016, 13.30-17.00 uur
NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1 – 3438 LC Nieuwegein

 

Het volledige programma kunt u bekijken via de link: http://bit.ly/SKG-congres

logo_120


 

Onderstaand nog enkele boekentips voor DHN leden

 

9200000045983390 Heel de dokter adhd opgeruimd
Ondernemen en innoveren Power to the people - marketing in de zorg
Social media zakelijk twitteren Facebook

 

Bekijk het boek door op de betreffende afbeelding te klikken.

 


Wil je kans op een baan. Schrijf je dan in met je CV op de externe vacaturebank van Nationale Vacaturebank. Klik hiervoor op onderstaande afbeelding of gebruik de link: http://bit.ly/DHNvacaturebankNL.

 


En bekijk ook eens onderstaande Business Deals op de website van Dutch Health Network door op onderstaande afbeeldingen te klikken!

Businessdeal       Webshops

Via de website van Dutch Health Network kun je verder dagelijks voor voordelige deals terecht bij de webshop winkels van:

  • Coolblue (http://bit.ly/CoolblueWebshop)
  • Bol.com (http://bit.ly/Bol-com-webshop)

Door op onderstaande afbeeldingen te klikken ga je hier automatisch naar toe.

Cooldeal 125x125                


Ook kun je je via onderstaande button opgeven voor de DHN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://bit.ly/DHNnieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief

Volg Dutch Health Network natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube en Slideshare. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties.

[bol_bestsellers limit=”4″ block_id=”bol_52b072a60fb5d_bestsellers” cat_id=”0″ name=”Bol.com” sub_id=”DHN 2013-12″ title=”Bestsellerslijst Bol.com winkel van Dutch Health Network Services” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”457″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]   [bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_52b070c52cc39_search-form” cat_id=”0″ cat_select=”0″ default_search=”” name=”Bol.com zoekwidget” sub_id=”DHN 2013-12″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 


 

Adsense Rechts – 1 –

Powered by WP Bannerize

Archief DHN berichten

 

Nieuwsbrief button

Nieuwsbrief

Powered by WP Bannerize